Proiectul „Împreună mai puternici pentru copiii cu autism”

COMUNICAT DE PRESĂ

Proiectul „Împreună mai puternici pentru copiii cu autism”

Asociaţia Bună Ziua Copii din România a implementat proiectul Împreună mai puternici pentru copiii cu autism, nr. contract 41/25796 din 18.07.2024, finanţat prin Programul judeţean pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes județean pentru anul 2024domeniul social, în perioada 18.07.2024 – 15.11.2024.

Proiectul a venit în sprijinul a 20 de copii cu tulburări din spectrul autist din municipiul Bârlad și zonele rurale limitrofe. Obiectivul principal al proiectului a fost de a contribui la diminuarea inegalităților sociale și o viață sănătoasă facilitând accesul la servicii de recuperare pentru 20 de copii cu autist și alte tulburări de dezvoltare cu vârste cuprinse între 2 și 16 ani, din municipiul Bârlad și zonele rurale limitrofe. De asemenea, va contribui la conștientizarea importanței participării active a cetățenilor la viața comunității în rândul elevilor din 2 licee din municipiul Bârlad, prin instruirea și implicarea a 20 de tineri voluntari în activități pentru copiii cu tulburări din  spectru autist si alte tulburări de dezvoltare.

Copiii au participat în cadrul Centrului Căsuța cu Jocuri pentru copii cu autism la programe terapeutice individuale în care au fost utilizate diferite tipuri de terapii pentru dezvoltarea ariilor afectate și la Terapie de grup – „Ziua Jocului” cu scopul de a-i pregăti pentru integrarea în colectivitate.

Voluntarii au participat la un modul de educație non formală și dezvoltare personală ce a conținut activități menite să contribuie la dezvoltarea abilităților de viață independentă a tinerilor, dar și a simțului civic și a celui de apartenență la o comunitate, stimulând astfel implicarea tinerilor în viața comunității și redefinirea rolului lor prin schimbarea atitudinii pasive, într-una asumata, conștientă, creatoare.

Rezultatele proiectului în cifre sunt următoarele:

  • 20 copii participanți la activități
  • 599 terapii sau ore individuale
  • 32 terapii de grup
  • 20 de voluntari
  • 1 modul de educație non formală pentru voluntari ce a cuprins:

– 3 workshopuri despre rolul voluntariatului în comunitate și dezvoltarea simțului civic, despre autocunoaștere și despre emoții

– 10 ateliere de educație non-formală (Cafeneaua de idei și fapte bune) și dezvoltare personală în cadrul căruia tinerii au descoperit cele mai potrivite mijloace de a-și însuși cunoștințele teoretice și practice necesare participării la proiecte și programe de voluntariat dedicate membrilor comunității și a copiilor cu autism

– 3 întâlniri în licee pentru a împărtăși din experiențele trăite în proiect, pentru a-i sensibiliza în privința nevoilor copiilor cu autism și tulburări de dezvoltare și pentru a promova voluntariatul.

 Pentru detalii suplimentare, persoană de contact: Alina Ciortescu, manager proiect,  telefon 0787.438.786,  e-mail: [email protected] 

 

Proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Vaslui

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *