Bucuria de a dărui

holidaygiving 

Sărbătorile de iarnă sunt întotdeauna, pentru fiecare dintre noi, un prilej de fericire și de împăcare sufletească. De Craciun, familiile se reunesc și petrec momente de neuitat, având sufletele încărcate de minunea Nașterii Domnului.

Crăciunul este un prilej de a ne bucura împreună de a-i ajuta pe cei nevoiași si de a transmite gânduri bune tuturor oamenilor care ne-au fost alături de-a lungul anului.

Din păcate, nu toți copiii se pot bucura de magia Crăciunului. Acest aspect ne-a motivat ca, in cadrul Editiei de Sarbatoare  a atelierelor creative „Bună ziua, copii din România” să organizăm o tombola în scop caritabil, pentru a ajuta trei familii nevoiașe din oraș, familii muncitoate dar care nu reușesc sa ofere copiilor un Crăciun așa cum aceștia merită.

Obiectele care au fost puse in joc la tombola, au fost create in cadrul atelierelor creative „Bună ziua, copii din România” de copiii si voluntarii care au participat la aceste ateliere îndrumați de traineri.

Am vrut să dăruim un zâmbet acestor copii și să le transformăm Crăciunul într-o adevărată sărbătoare de suflet.

Avem convingerea că implicarea copiilor si voluntarilor în derularea acestei acţiuni, este o etapă importantă în formarea caracterului copiilor si tinerilor deopotriva, prin conștientizarea faptului că spiritul Crăciunului ne învață să fim mai buni, mai darnici și mai toleranți cu toţi cei din jur, fără a ţine cont de diferenţe de vârstă, statut social, naţionalitate, provenienţă etc.

Voluntariatul şi acţiunile caritabile nu au ca beneficiar doar pe cel căruia i se oferă ceva, ci şi pe cel care, dăruind, primeşte o lecție de viață și amintiri de neuitat. Prin derularea unor asemenea activități moral-civice, tinerii devin mai responsabili, devin exemple pentru colegi, pentru comunitate, învăță să-și dezvolte valori etice, religioase si morale, să fie mai apropiați de cei care au într-adevăr nevoie de ajutor și de afecțiune.

Redam mai jos o parte din impresiile voluntarilor participanti la acest eveniment minunat:

„Pentru mine, această campanie nu a fost doar o simplă activitate de implicare socială. Mereu am simțit dorința de a-i ajuta pe cei din jur, iar această acțiune a fost exact pe placul inimii mele.Zâmbetele celor mici m-au bucurat enorm și mi-au dat energia de a merge mai departe și de a mă implica în continuare în astfel de evenimente.O experiență minunată care m-a făcut un om mai bun și mai blând și pe care cu siguranță nu o voi uita. Mulțumesc asociatiei „Bună ziua, copii din România” pentru acest eveniment, prin care m-a ajutat să ofer câteva zâmbete unor copii minunați.” Mădălina Miller

„Am invățat multe, au fost clipe de rară intensitate emoțională și am descoperit buni prieteni. Experiența este impresionantă, realizezi că un simplu gest poate conta foarte mult pentru cei din jur. Recomand tuturor să sprijine și să se implice în astfel de activități!” Theona Balan

„Experiența pe care am avut-o nu se poate compara cu nicio altă activitate pe care am desfășurat-o în celelalte acțiuni de voluntariat. Sentimentul pe care îl ai atunci când vezi bucurie în ochii copiilor, care se entuziasmează de lucruri mărunte, este înălțător. ” Mihaela Calin

„Pentru mulți dintre noi, bradul împodobit, luminițele aprinse și multitudinea de cadouri reprezintă cel mai frumos moment al sărbătorilor. Pentru alții însă, o bucățică de pâine sau un prânz cald este un vis care așteaptă să fie împlinit măcar în prag de sărbători. Și de ce este sfânta sărbătoare a Crăciunului atât de magică? Pentru că ne îndeamnă să fim persoane mai bune. Pentru că ne deschide inimile pentru a dărui şi pentru a primi.

Încă mă încearcă o stare de neputință gândindu-mă la familiile pe care le-am vizitat pentru a le oferi un mic ajutor, acum, în această perioadă magică.

Încă îmi persistă pe retină imaginea unei căsuțe mici, desprinsă parcă din poveștile lui Ion Creangă, căsuță de lut animată de zumzetul și bucuria copiilor. Este casa familiei Felea, o familie cu 4 copii, unul mai frumos ca celălalt, care își trăiesc copilăria într-o cămăruță mică și pentru care, Moș Crăciun, este doar un bătrânel care nu le-a trecut niciodată pragul.

Ceea ce frapează însă este generozitatea și coeziunea lor. Cu ochii mari și curioși au desfăcut pachetele primite și au oferit cu bucurie, bomboane  copiilor de pe lângă casă cu care se joacă zi de zi și cu care trăiesc cele mai marcante experiențe ale existenței lor.

Mama bolnavă, cu un handicap fizic congenital, face eforturi pentru a-i trimite la școală și pentru a-i ține uniți. În ciuda problemelor cu care se confruntă nu contenește cu munca, ceea ce denotă implicare și grijă pentru pruncii a căror răni și neajunsuri le oblojește cu dragostea ei. Tatăl, trecut de prima tinerețe, susține familia cu toate resursele pe care le deține.Darurile primite au venit ca o binecuvântare, acum, în prag de sărbători”

Vizitiu Anca

 

Fericirea copiilor a răsplătit peste măsură întreaga pregătire a noastra!

Familia Felea 4 copii. Cu toate ca mama are handicap fizic congenital si o pensie de doar 39 ron incearca din rasputeri sa isi trimita copiii la scoala, sa ii ingrijeasca, sa le faca curat.

Cand am ajuns noi era impreuna cu sotul si copiii, faceau curatenie (au varuit). S-au bucurat foarte mult de bunurile primite, nu le venea sa creada ca au primit ceva.

Familia Săuță are 2 copii ( baieti). Baiatul cel mai mic a participat in mai multe proiecte la BZRO si a fost foarte bucuros de ceea ce a primit si ca am mers la ei.

Si-ar dori sa mai fie implicat in activitati si de acum inainte.

Familia Pavel are un baietel la scoala.  Mama copilului este o femeie tare harnica. Lucreaza ca femeie de serviciu, spala scari, are un salariu mic, din care, mai mult de jumatate, ii da pe chirie. E ambitioasa si ar face orice pentru copilul ei. Ne-a povestit ca si ea, din putinul ei, i-a cumparat copilului un puzzle. S-au bucurat mult ca am ajuns si la ei.
Mulțumim celor care au facut posibila realizarea acestei activitati si mulțumim tuturor pentru susținere.
felciitarebunaziuacopii

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *