Asociaţia “Bună Ziua, Copii din Romania” implementează în perioada august – noiembrie 2015 proiectul Educat şi implicat în comunitatea mea care are ca obiectiv general îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru 40 de copii proveniţi din familii aflate în situaţii de risc din Barlad şi zonele rurale limitrofe, prin crearea unui climat stimulativ de dezvoltarea a personalităţii acestora şi dobândirea de abilităţi de viaţă, precum şi prin susţinerea lor în şcoală.
Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Vaslui prin Programul de finanţare nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes general pe anul 2015 şi Asociaţia Buna Ziua, Kinderen in Roemenie, Olanda şi se desfaşoară în parteneriat cu ACMA Betania, Liceul Teoretic Mihai Eminescu- Bârlad, Complexul de Servicii Comunitare nr. 2, Bârlad.
Bugetul proiectului este de 44 173 lei din care 39 721 lei este contribuţia Consiliului Judetean şi 4452 lei contribuţia ‚Buna Ziua, Kinderen in Roemenie’, Olanda. Echipa proiectului este alcatuită din manager de proiect, psiholog, asistent social, responsabil financiar si 20 de voluntari.
Proiectul Educat şi implicat în comunitatea mea cuprinde o serie de activităţi educative şi de stimulare a dezvoltării psiho-emoţionale a copiilor proveniţi din familii aflate în dificultate şi a tinerilor voluntari care au la bază metode nonformale şi interactive de învăţare.
Principalele activitati din proiect sunt: activităţi tip Şcoală de vară, Cafeneaua de idei și fapte bune, Raftul cu experienţe şi va fi completat cu Şcoala de weekend (sprijin la efectuarea temelor), odată cu începerea şcolii. Campania împotriva violenţei intitulată „19 zile de activism pentru prevenirea violenţei împotriva copiilor şi tinerilor” , desfăşurată anual de asociaţia „Bună Ziua, Copii din România” în parteneriat cu „Women’s World Summit Foundation”, Geneva va marca etapa finală a proiectului şi va fi mijlocul prin care voluntarii şi copiii implicaţi în proiect işi vor exersa atitudinile civice şi cetăţenia activă. Tema de anul acesta a campaniei este fenomenul de bullying.
Transferul de cunoştinţe, dezvoltarea şi exersarea de abilităţi care urmăreşte schimbarea paradigmei de abordare a educaţiei, cooperării în locul competiţiei, solidarităţii sociale în locul egoismului sunt elementele cheie ale proiectului nostru care speram să aibă impactul scontat atât asupra celor implicaţi cât şi asupra comunităţii în general.
Pentru relatii suplimentare, va stam la dispozitie. Persoana de contact: Manager de proiect, Otilia Virvorea, tel. 0727826645